Четвер, 25.04.2024, 18:32

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Наші новини [18]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Наші новини
   З нагоди 199-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулася поетична година «І лине над землею Шевченкове святеє слово».
 
  
 
   Протягом тижня відвідувачі бібліотеки мали змогу переглянути твори Кобзаря, які були представлені на книжковій виставці «Вічний як народ»
 
Категорія: Наші новини | Переглядів: 958 | Додав: ya_nazik | Дата: 12.03.2013

    В Публічно-шкільній бібліотеці с. Іванівка завершився перший етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач 2013 року», який проходив з 1 лютого по 1 березня 2013 року. У конкурсі взяли участь 11 учнів 6-7 класів. Перемогу здобула учениця 6 класу Рудня-Почаївської ЗОШ Сухан Діана , яка презентувала книгу Катерини Булах «День кота».
 
Відгук на книгу К.Булах «ДЕНЬ КОТА»
 
    Я – велика чорна кішка, ходжу по дворі, гріюся на сонечку, лізу на дерево рятуючись від злих собак.
    Насправді я героїня книги Катерини Булах «День кота» Настя. Стати кішкою, хоча б на один день, тоді було моєю мрією. Це незвичайне бажання виникло у мене після того, як я побачила за вікном дуже красиву чорну кішку з жовтими очима. Кішка була надзвичайно граціозна і схожа на пантеру .Того ж вечора я почула по телевізору, що якщо дуже сильно чогось забажати, то бажання неодмінно збудеться Але перетворюватися на кішку самій, без подруги, якось не хотілося. І що цікаво, моя фантазія утілилась в реальність. Сила самопереконання – велика сила, здатна дати людині те, чого вона забажає. Із звичайних дівчаток ми з подругою Кароліною силою уяви перетворилися на кішок. Я на красиву чорну кішку, як і уявляла. А Кароліна стала білосніжною, пухнастою кішечкою з блакитними очима. Відтоді і розпочалася наша літня пригода.
    Коти, якщо розібратись ті ж люди, лише на чотирьох лапах. Ось цей смугастий Теодор чистий тобі ловелас, який всюди має безліч друзів і знайомих. А рудий Тимко нагадав мені людину, справжню, розсудливу, мислячу людину. Він допоміг мені врятувати мою подругу Кароліну. Я навіть в нього тоді закохалась. А як було приємно поспілкуватись зі своїм власним котом Кузею і почути від свого домашнього улюбленця компліменти, адже не завжди вдається дізнатися, що про тебе думає власний кіт.
    Після неймовірних пригод у котячій шкірі я полюбила всіх котів на світі. Тепер я турбуюся про свого кицю Мурку , годую її, підтримую добрим словом. Я неодмінно пораджу прочитати цю книгу своїм друзям, однокласникам, знайомим, всім хто любить котів і, особливо тим, хто не звертає на них ніякої уваги.
 
Категорія: Наші новини | Переглядів: 898 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.03.2013

    Фонд бібліотеки поповнився книгами, що безкоштовно надійшли за Державною програмою «Українська книга». Усі видання виключно українською мовою. Нова хвиля української літератури – ясрава, різножанрова, захоплюча. Серед авторів —сучасні письменники: Наталя та Олександр Шевченки, Марина та Сергій Дяченки, Марія Матіос , ін.; із зарубіжних —Марсель Пруст, Умберто Еко, Ю. Несбьо, Стіг Ларссон.
    Хочемо звернути увагу молодших читачів на книги для дітей сучасних авторів : ніжні казочки від Лесі Мовчун, зібрані у книзі «Арфа для павучка», та Катерини Булах «День кота».
 
    Ільченко О. Наші птахи. Круки, шуліки, мартини та інші птахи України
  На теренах нашої батьківщини мешкає приблизно 300 видів птахів. Письменник О. Ільченко та художник-орнитолог І. Землянських яскраво відобразили життя та особливості 30 із 300 видів рідних для України пташок, об'єднавши за ареалом життя: степ, гори, ліс, водойми та місто.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Жулинський М. Г. Українська література: творці і твори
  Цю свою книжку Микола Григорович Жулинський замислював як велику шпаргалку. Провідна ідея книжки: змагання за своє світобачення для багатьох українських письменників було змаганням за збереження цілісності української культури, за збереження і розвиток української мови, а отже — української нації.
   Важливим складником цієї своєрідної антології є художні тексти, ретельно дібрані до кожного нарису, серед них — раритетні чи призабуті. Для тих, хто вивчає чи викладає українську літературу, всіх небайдужих до історії й сучасності української словесності.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Кралюк П. М. Князі Острозькі
  Вагому роль в історії українських земель періоду Середньовіччя відіграла династія князів Острозьких, зокрема ії представники Костянтин Іванович (бл.1460-1530) та його син Василь-Костянтин (1526-1608). Саме після розпаду Київської Русі, а пізніше загибелі Галицько-Волинської держави виступили продов-жувачами давньоруських політичних та культурних традицій, про це свідчать найяскравіші діяння представників цієї династії.
 
 
 
Категорія: Наші новини | Переглядів: 733 | Додав: ya_nazik | Дата: 18.01.2013

        Серед усіх закладів культури бібліотеки найбільше користуються довірою населення На сучасному етапі бібліотеки залишаються закладами, доступними широким верствам населення, адже саме тут можна безкоштовно отримувати інформаційні послуги. Однак інформаційні потреби відвідувачів бібліотек зростають, тому їхню діяльність необхідно модернізовувати. Яким чином це зробити, і що в першу чергу потребує оновлення, повинна вирішувати громада. 
     На виконання звернення голови облдержадміністрації В.Берташа з 14 березня на Рівненщині стартують громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?, які триватимуть з березня по вересень 2012 року. 
Категорія: Наші новини | Переглядів: 660 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.05.2012

     У квітні з нагоди дня народження відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена бібліотекою спільно з БК с. Пустоіванне було підготовлено інсценізацію казки «Дюймовочка». Казочку змогли подивитись не тільки учні Рудня-Почаївської ЗОШ, а й вихованці Жовтневого та Козинського дитячих садочків. Такі яскраві та видовищні масові заходи запам’ятовуються дітям, несуть інформацію про улюблені книги, про їх талановитих авторів.
 
  
 
  
Категорія: Наші новини | Переглядів: 811 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.05.2012

     Під час Тижня дитячого читання відбулась зустріч юних читачів з жителькою Пустоіваннівської сільської ради Мар’яною Перетятко, в доробку якої дві казочки для дітей: «Маркіз» та «Троє лісових друзів». Вона розповіла дітям історії написання своїх казок, та найцікавіші епізоди з них. Поділилася планами на майбутнє, запропонувала зробити ілюстрації до слідуючої казки . Діти із захопленням слухали розповідь і з неменшим задоволенням задавали питання та отримували на них відповіді.
 
   
Категорія: Наші новини | Переглядів: 640 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.05.2012

«Мистецтво одного села» - виставка робіт майстрів народної творчості Пустоіваннівської сільської ради у Рівненському краєзнавчому музеї у березні 2011 року.
 
  
 
  
 
Категорія: Наші новини | Переглядів: 651 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.05.2012

  
 
   
Категорія: Наші новини | Переглядів: 654 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.05.2012

« 1 2
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту
Радивилівська ЦСПШБ Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Партнери

--->


с. Іванівка Рівненська обл. Радивилівський р-н.© 2024
Конструктор сайтів - uCoz