П`ятниця, 26.04.2024, 01:53

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Наші новини [18]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Січень » 18 » Шановні любителі книги!
Шановні любителі книги!
11:06
    Фонд бібліотеки поповнився книгами, що безкоштовно надійшли за Державною програмою «Українська книга». Усі видання виключно українською мовою. Нова хвиля української літератури – ясрава, різножанрова, захоплюча. Серед авторів —сучасні письменники: Наталя та Олександр Шевченки, Марина та Сергій Дяченки, Марія Матіос , ін.; із зарубіжних —Марсель Пруст, Умберто Еко, Ю. Несбьо, Стіг Ларссон.
    Хочемо звернути увагу молодших читачів на книги для дітей сучасних авторів : ніжні казочки від Лесі Мовчун, зібрані у книзі «Арфа для павучка», та Катерини Булах «День кота».
 
    Ільченко О. Наші птахи. Круки, шуліки, мартини та інші птахи України
  На теренах нашої батьківщини мешкає приблизно 300 видів птахів. Письменник О. Ільченко та художник-орнитолог І. Землянських яскраво відобразили життя та особливості 30 із 300 видів рідних для України пташок, об'єднавши за ареалом життя: степ, гори, ліс, водойми та місто.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Жулинський М. Г. Українська література: творці і твори
  Цю свою книжку Микола Григорович Жулинський замислював як велику шпаргалку. Провідна ідея книжки: змагання за своє світобачення для багатьох українських письменників було змаганням за збереження цілісності української культури, за збереження і розвиток української мови, а отже — української нації.
   Важливим складником цієї своєрідної антології є художні тексти, ретельно дібрані до кожного нарису, серед них — раритетні чи призабуті. Для тих, хто вивчає чи викладає українську літературу, всіх небайдужих до історії й сучасності української словесності.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Кралюк П. М. Князі Острозькі
  Вагому роль в історії українських земель періоду Середньовіччя відіграла династія князів Острозьких, зокрема ії представники Костянтин Іванович (бл.1460-1530) та його син Василь-Костянтин (1526-1608). Саме після розпаду Київської Русі, а пізніше загибелі Галицько-Волинської держави виступили продов-жувачами давньоруських політичних та культурних традицій, про це свідчать найяскравіші діяння представників цієї династії.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Сорока Ю. В. Чорна рада
  Україна фактично розпалася на дві частини - Правобережну і Лівобережну. Остаточний розкол країни закріпила Чорна рада, яка відбулася у червні 1663 року в Ніжині і знаменувала початок занепаду Гетьманщини, держави, створеної Богданом Хмельницьким.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Вихованець І. Р. Розмовляймо українською : мовознавчі етюди
  У цій книжці йдеться про культуру української мови, типові вади усного і писемного мовлення.
  Шанувальникам рідного слова, журналістам, науковцям, редакторам, учителям, студентам і учням - усім, хто дбає про культуру української мови.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Ушкалов Л. В. Григорій Квітка-Основ'яненко
  Г. Квітка-Основ'яненко – перший український прозаїк, талановитий драматург, творчість якого мала значний вплив на розвиток української ліітератури.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Горак Р. Кров на чорній ріллі : есе-біографія Василя Стефаника
  Його називали Володарем дум селянських, Мужицьким Бетховеном, а він вважав себе Великим страдником. Над ним висіло прокляття за сподіяний предками злочин – знав, що має спокутувати його. Від того все навколо було чорним, як мужицьке поле. Жив у боргах. Соромився своєї бідності. Таким постає Василь Стефаник в есе-біографії Романа Горака "Кров на чорній ріллі".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Художня література
 
    Дяченко М. Мігрант
  Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті — він мігрував з Землі. Два останні роки його життя вилучено в якості сплати за візу, тому Андрій не пам'ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, в який потрапив Андрій, наповзає тінь...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Дяченко М. Магам можна все
  Таємничий Препаратор почав свою справу. Разом з ним почав діяти і Харт. Магам, як відомо, можна все, особливо коли в мага є Кореневе Заклинання Кари, проти якого безсилий будь-хто. Але…
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Костенко Л. В. Річка Геракліта
  Цикли природи та людського буття тут зв’язані в єдине ціле, циклічний міфологічний час та лінійний час християнства перетинаються між собою. Вірші-осяяння, вірші-попередження, вірші-реквієми і вірші, де тріумфує неприборкана стихія людських почуттів, створюють цілісну симфонічну "поему" філософського осягнення Часу.
  У долученому до книжки аудіо-диску Автор озвучує свою поезію про безмежжя в людині й людину в безмежжі."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Малик В. К. Таємний посол : тетралогія. Кн. 1 : Посол Урус-шайтана. Кн. 2 : Фірман сул-тана
 
  Володимир Малик — відомий український письменник, що зажив слави як автор історико-пригодницьких романів. Читачі будуть у захваті від карколомних пригод безстрашного розвідника козака-відчайдуха Арсена Звенигори та його побратимів, чиї діяння й самовідданість у боротьбі за «други своя», за честь, справедливість і людяність роблять їх справжніми лицарями «без страху і докору».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Матіос М. Жіночий аркан у саду нетерпіння
  Це поезія справжньої Жінки. Жінки із плоті і крові, жінки, яка вміє бути щасливою «отут і вже».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Процюк С. В. «Маски спадають повільно»
  Роман про В. Винниченка. У цій сміливій художній версії Степана Процюка — внутрішній світ і складний шлях героя від ексцентричного невротика, екстравагантного і сенсаційного митця до видатного мислителя, який гідно представив українську літературу у світі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Скрябін К. Я, "Побєда" і Берлін
  Ця книжка — літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера групи «Скрябін». До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, "Победа" і Берлін» — проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Чубач Г. Т. Радість висоти : поєзії
  Нова книга творів відомої поетеси, заслуженого діяча мистецтв України Ганни Чубач. Мелодійні за звучанням, глибокі за змістом, вони возвеличують злети людського духу серед буденності прагматичного життя.
  Талановито і тривожно змальовує поетеса наш час і кожним рядком засвідчує свою громадянську причетність до суспільного життя України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Шевченко Н. Оксамитовий перевертень
  Тамара Сотник — справжня сучасна відьма, що заробляє на життя надприродними здібностями. Одного прекрасного дня їй доводиться використати свій дар задля розшуку найкращої подруги, котра несподівано зникла безвісти. З кожним наступним кроком імпровізованого розслідування Тамарі відкриваються нові шматочки розпорошеної мозаїки, що неминуче складатимуться у неприємну і страшну істину. І вже не за горами рандеву з рушійною силою цієї небезпечної гри. Двох переможців тут бути не може.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Еко У. Празький цвинтар
  В «Празькому цвинтарі» є змови, підземелля, повні трупів, кораблі, що злітають на повітря посеред виверження вулкана, вбиті абати, що воскресають кілька разів, нотаріуси з накладними бородами, сатанистки-істерички, які відправляють чорні меси, карбонарії й паризькі комунари, масони, фальшиві «Протоколи сіонських мудреців», і так далі й таке інше. Втім, у читача, що має гарну звичку думати, відразу ж виникає відчуття, що про все це він уже десь чув або читав. І це дійсно так. Крім капітана Симоніні, головного героя книжки, усі інші персонажі нового роману Умберто Еко існували насправді й робили саме те, що описане...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Ларссон С. Повітряний замок, що вибухнув
  Лісбет Саландер не здається. Виснажена після кількох поранень, перебуваючи під охороною в лікарні, вона вирішує помститися своїм ворогам і довести системі, яка, ще коли Лісбет була дитиною, зламала їй життя, запроторивши до божевільні, свою невинуватість. Однак самій упоратися з цим їй несила. На допомогу дівчині знову приходить журналіст Мікаель Блумквіст, чия викривальна книжка сколихне громадськість і переполохає уряд і спецслужби. І можливо, тоді справедливість нарешті переможе.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Несбьо Ю. Нетопир
  Перший з романів серії — «Нетопир» (1997) був визнаний кращим детективом Скандинавії, удостоївся у критиків звання «миттєвого бестселера» й приніс автору престижну премію «Срібний ключ».
  У Сіднеї жорстоко вбито молоду норвежку Інгер Холтер. Для розслі дування цього злочину на допомогу австралійським поліцейським приїздить детектив із Осло Харрі Холе. В Австралії на нього чекає багато нееподі ванок. Тут він зустрічає й втрачає друзів і кохання. А пошуки вбивці, подібного до страшного змія Буббура з легенди австралійських абори і гній, перетворилися для нього на смертельний бій із загадковим ворогом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Пруст М.У пошуках утраченого часу.  На Сваннову сторону
  «На Сваннову сторону» — це перший крок у світ, де минуле і сучасне створюють складний візерунок, сліди якого; після Пруста можна віднайти у багатьох, зовсім різних «архітекторів» світової літератури.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Твори для дітей
 
    Булах К. День кота
  Дві подруги, Настя й Кароліна, у перший день літніх канікул перетворюються на кішок і мандрують знайомими околицями, аж поки на настає вечір, і їм час знову ставати людьми. Але Кароліна зникає, і знайти її допоможуть лише нові знайомі – бо з людьми тепер не поговориш…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Мовчун Л. Арфа для павучка
  Павучок Карпик, який майструє особливу місячну арфу, Хробачок Хро, котрий влаштовує собі домівку у великому жовтому яблуку, кошеня з білою лапкою, яке шукає тиші, та інші герої цієї книжки — то незвичайний, світлий, теплий і зворушливий світ казок Лесі Мовчун. Ця книга не лише для читання, але й для розглядання з дитиною яскравих малюнків Дмитра Кузьменка. І для постійного перечитування разом із дитиною тихими золотавими вечорами.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 734 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0 |
Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту
Радивилівська ЦСПШБ Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Партнери

--->


с. Іванівка Рівненська обл. Радивилівський р-н.© 2024
Конструктор сайтів - uCoz